Ilma-vesilämpöpumppu luo lämpöä raikkaasta ulkoilmasta

Ilmavesilämpöpumppu pitää kotisi lämpimänä talven kylmimpinä öinä, viilentää kesän kuumimpina päivinä ja lämmittää samalla kotisi käyttöveden. Uusiutuvana energianlähteenä ilmalämpö on ekologinen valinta, joka säästää niin luontoa kuin kukkaroasi.

Ilmavesilämpöpumppu lämmittää kotisi tehokkaasti

Ilmavesilämpöpumppu tunnetaan myös nimellä vesi-ilmalämpöpumppu, joka hyödyntää ilmassa olevaa uusiutuvaa ja puhdasta energiaa. Ilmassa oleva energia kerätään talteen lämpöpumpun avulla ja siirretään talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ulkoilmaan varastoitunutta lämpöä voidaan hyödyntää vielä -25 asteen pakkasessakin.

Pelkkään ilmalämpöpumppuun verrattuna ilmavesilämpöpumpun etu on siinä, että sillä voidaan talon ohella lämmittää helposti myös kodin käyttövesi. Se onkin loistava tapa korvata kodin kalliimpia lämmitysjärjestelmiä, kuten öljy- tai sähkölämmitystä, osittain tai kokonaan. Tuomalla ilmavesilämpöpumppu öljylämmityksen rinnalle tai korvaamaan sähkölämmitystä, voidaan säästää merkittävästi lämmityskustannuksissa.

Miten ilmavesilämpöpumppu toimii ja kenelle se sopii?

Ilmavesilämpöpumppu toimii lähes samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu. Näiden erona on se, että lämmön siirrossa väliaineena käytetään ilman sijasta vettä. Lämpöpumppu ottaa talteen ulkoilman lämpöenergiaa höyrystyvään kylmäaineeseen ja tiivistää ja kuumentaa kylmäainetta entisestään kompressorilla. Sisäyksikössä kuumentunut kylmäaine nesteytetään ja vapautunut lämpöenergia sitoutuu talon omaan vesilämmitykseen ja käyttöveteen. Lopputuloksena syntyy puhdasta lämpöenergiaa, joka näkyy kodissasi lämpiminä pattereina ja suihkuvetenä.

Ilmavesilämpöpumppu sopii niin uudiskohteisiin kuin korjausrakentamiseenkin. Ilmavesilämpöpumpun asennus onnistuu pieniin ja suuriin koteihin sekä kiinteistöihin. Erityisen suositeltava se on sellaisissa kohteissa, joiden tonteille ei pystytä tai ei haluta rakentaa maalämpöpumppua ja sen vaatimaa porakaivoa tai lämmönkeruuputkistoa. Ilmavesilämpöpumppu onkin loistava vaihtoehto maalämmön tilalle.

Kun kiinteistön nykyinen lämmitysjärjestelmä halutaan säilyttää, mutta toiveena on samalla lämmityskulujen huomattava vähentäminen, on ilmavesilämpöpumppu täydellinen valinta. Ilmavesilämpöpumpun asennus käy nopeasti, joten lämmityssaneeraus on vaivaton ja helppo ratkaisu. Parhaimmillaan asennus voidaan hoitaa muutamassa päivässä. Ilmavesilämpöpumpun asentamisen edellytyksenä on ainoastaan se, että kiinteistössä on olemassa oleva vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, yleensä patteri- tai lattialämmitys.

Energiakartoituksen kautta yksilöityyn lämpöratkaisuun

Ilmaisella energiakartoituskäynnillä tutkimme rakennuksen nykyisen lämmitysjärjestelmän kunnon ja mahdolliset puutteet. Kartoitamme rakennuksen sopivuuden ilmavesilämpöpumpulle, sopivan lämmitysratkaisun ja kerromme lisää erilaisista lämmitysvaihtoehdoista. Samalla saat tietoa erilaisista lämmitysjärjestelmistä, niiden asennus- ja käyttökustannuksista, sekä lämmitysmuotojen vertailusta ostopäätöksesi tueksi.

Kartoituskäynnin jälkeen suunnittelemme rakennuksellesi optimaalisen lämmitysratkaisun. Saat kirjallisen tarjouksen lämmityssaneerauksesta tai ilmavesilämpöpumpun asennuksesta uudiskohteeseen. Voit olla varma, että meidän ilmavesilämpöpumpun hinta on kilpailukykyinen. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin niin erilaisiin lämmitysvaihtoehtoihin kuin antamaamme tarjoukseenkin liittyen.