Ilma-vesilämpöpumppu luo lämpöä raikkaasta ulkoilmasta

Pidä kotisi lämpimänä talven kylmimpinä öinä ja viilennä hellettä kesän kuumimpina päivinä ilma-vesilämpöpumpun avulla. Uusiutuvana energianlähteenä ilmalämpö on ekologinen valinta, joka säästää myös kukkaroa.

Lämmitä kotisi ilmaisella ulkoilmalla!

Ilma-vesilämpöpumppu, tunnetaan myös nimellä vesi-ilmalämpöpumppu, IVLP tai VILP, hyödyntää ilmassa olevaa uusiutuvaa, puhdasta energiaa. Ilmassa oleva energia kerätään talteen lämpöpumpun avulla ja siirretään talon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Ulkoilmaan varastoitunutta lämpöä voidaan hyödyntää, vaikka ulkolämpötila laskisi n. -25 C asteeseen.

Pelkkään ilmalämpöpumppuun verrattuna ilma-vesilämpöpumpun etu on, että sillä lämmittää talon lisäksi helposti myös käyttöveden. IVLP onkin loistava tapa korvata kodin kalliimpia lämmitysjärjestelmiä, kuten öljy tai sähkölämmitystä, osittain tai kokonaan.

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii ja kenelle se sopii?

Ilma-vesilämpöpumppu toimii lähes samalla periaatteella kuin ilmalämpöpumppu. Erona on, että lämmön siirrossa väliaineena käytetään ilman sijasta vettä. Lämpöpumppu ottaa talteen ulkoilman lämpöenergiaa höyrystyvään kylmäaineeseen, ja tiivistää sekä kuumentaa kylmäaineen entisestään kompressorilla. Sisäyksikössä kuumentunut kylmäaine nesteytetään, ja vapautunut lämpöenergia sitoutuu talon omaan vesilämmitykseen sekä käyttöveteen. Lopputuloksena on siis puhdasta lämpöenergiaa, joka näkyy sinulle lämpiminä pattereina ja suihkuvetenä.

Ilma-vesilämpöpumppu sopii niin uusikohteisiin, korjausrakentamiseen, pieniin kuin suuriinkin koteihin ja kiinteistöihin.  Erityisen suositeltavaa ilma-vesilämpöpumppu on sellaisissa kohteissa, joiden tonteille ei pystytä tai ei haluta rakentaa maalämpöpumppua ja sen vaatimaa porakaivoa tai lämmönkeruuputkistoa. Ilma-vesilämpöpumppu onkin loistava vaihtoehto maalämmön tilalle. 

Kun olemassa oleva lämmitys halutaan kiinteistössä säilyttää, mutta toiveena on samalla lämmityskulujen karsiminen merkittävästi, on ilma-vesilämpöpumppu täydellinen valinta. Koska ilma-vesilämpöpumpun asentaminen on nopeaa, on lämmityssaneeraus myös vaivaton ja helppo ratkaisu. Parhaimmillaan lämpöpumppu voidaan asentaa vain muutamassa päivässä. Edellytyksenä ilma-vesilämpöpumpun asentamiseen ainoastaan on se, että nykyinen lämmitys on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, yleensä patteri- tai lattialämmitys. 

Energiakartoituksen kautta yksilöityyn lämpöratkaisuun

Energiakartoituskäynnillä tutkimme rakennuksen olemassa olevan lämmitysjärjestelmän kunnon ja mahdolliset puutteet. Kartoitamme rakennuksen sopivuuden ilma-vesilämpöpumpulle ja sopivan lämmitysratkaisun sekä kerromme lisää erilaisista lämmitysvaihtoehdoista. Saat siis samalla tietoa erilaisista lämmitysjärjestelmistä, niiden asennus- ja käyttökustannuksista ja lämmitysmuotojen vertailusta ostopäätöksesi tueksi. 

Kartoituskäynnin jälkeen suunnittelemme rakennuksellesi optimaalisen lämmitysratkaisun. Saat kirjallisen tarjouksen lämmityssaneerauksesta tai ilma-vesilämpöpumpun asennuksesta uudiskohteeseen. Vastamme mielellämme myös kaikkiin kysymyksiin erilaisia lämmitysvaihtoehtoja tai antamaamme tarjousta koskien.